Supplementen voor sporters? Volg deze 3 tips

Supplementen voor sporters? Volg deze 3 tips

Hoe meer men sport en bezig is met hun lichaam, hoe vaker supplementen worden gebruikt als ondersteuning. Wanneer je namelijk al regelmatig beweegt en daarnaast een goed voedingspatroon hebt, is het gebruikelijk om sportsupplementen in te nemen. Deze kunnen je verder op weg helpen met het bereiken van je doelen. Om een duidelijk beeld te krijgen van wat je kunt verwachten en waar je op moet letten bij het kopen van supplementen, geven we in deze blog 3 tips.

Tips voor het gebruik van supplementen

Het gebruik van natuurlijke en gezonde supplementen wordt steeds populairder. Het blijkt dan ook dat steeds meer topsporters supplementen gebruiken ter ondersteuning van hun levensstijl (bewegen en voeding).

Volg deze 3 tips wanneer je interesse hebt in supplementen:

  • Stem het gebruik van supplementen af op je sport
  • Let goed op wat je koopt
  • Kies voor kwaliteit

Deze tips worden hieronder toegelicht.

1. Stem het gebruik van supplementen af op je sport

Voor je progressie is dit heel belangrijk. Er zijn vele supplementen voor verschillende doelen, dus ga goed na wat je wilt bereiken. Doe je bijvoorbeeld aan voetbal? Dan zijn BCAA-aminozuren geschikt voor het herstellen en beschermen van je spieren. Bij een duursport, zoals hardlopen, kun je baat hebben bij het gebruik van cafeïne supplementen. Doe je aan fitness of krachtsport? In dit geval is spiergroei belangrijk en zijn eiwitshakes geschikt. Als je gevorderd bent, is creatine een goede en belangrijke supplement.

Welke supplement(en) je neemt, hangt dus af van je sport en je doel. Zorg ervoor dat je dit goed afstemt, zodat je optimaal presteert en de supplementen hun maximale werking hebben.

2. Let goed op wat je koopt

Het gebeurt nog te vaak dat men niet goed kijkt naar wat ze nou eigenlijk kopen. Als je bijvoorbeeld een eiwitshake koopt, ben je er dan van bewust dat vele merken chemische zoetstoffen als aspartaam, acesulfaam-k en sucralose gebruiken? Er is weinig bekend over deze zoetstoffen, en sommige onderzoeken wijzen op potentiële nare gevolgen voor je gezondheid. Het is dus van belang dat je voor jezelf bepaalt welke ingrediënten je wilt consumeren en welke niet. Let hier dus goed op wanneer je supplementen koopt.

3. Kies voor kwaliteit

In het verlengde van de vorige tip ligt dat kwaliteit van groot belang is. Het gaat immers om je eigen lichaam. Je wilt je lichaam natuurlijk zo gezond mogelijk houden, dat is waarom je sport en op je voedingspatroon let. Het is dan ook aangeraden om ook voor kwalitatieve supplementen te kiezen met een focus op je gezondheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *