Mijn afgescheurde kruisband

Ik ben een 22 jarige voetballer en speel op een leuk niveau in het eerste elftal van de voetbalclub van een nabij gelegen dorp. Wij trainen 3 keer per week en gaan elke zaterdagmiddag voor het maximale resultaat. Alles rondom ons eerste elftal is ontzettend goed geregeld. Voor de wedstrijd samen broodjes eten, maar ook de nodige mensen rondom onze ploeg om ons te ondersteunen. Zo hebben wij ook onze eigen fysio, en die had ik helaas nodig afgelopen maanden.

De fatale wedstrijd

Wij speelden met ons elftal een uitwedstrijd bij een directe concurrent voor promotie en het ging er erg fanatiek aan toe. Na wat overtredingen heen en weer wou ik een tackle zo rond de middellijn inzetten en dit deed ik helemaal verkeerd. Hierdoor kwam ik met mijn knie in het gras en bleef ik hangen. Ik kon niet meer opstaan en moest direct gewisseld worden. Fysiotherapie Enschede, waar onze team fysio voor werkt kwam er direct aan gesprint en heeft mij eerste hulp verleend.

De diagnose

Nadat het vocht uit mijn knie verdwenen was kon er een diagnose gesteld worden en deze was helaas voor mij erg slecht. Ik had mijn voorste kruisband afgescheurd. Dit hield in dat ik 9 hele maanden moet revalideren, een hele lange tijd dus. Gelukkig kon ik snel geopereerd worden waardoor ik kon beginnen met mijn revalidatie. Binnen 3 weken had de operatie succesvol plaatsgevonden.

De revalidatie

Ik was 5 dagen in de week met mijn revalidatie bezig, 2 dagen bij de fysio van onze voetbalclub en 3 dagen bij mijn eigen fysiotherapeut. Kinderfysiotherapie Glanerbrug zit zo ongeveer naast mijn huis. Bij beide was ik alle doordeweekse dagen 1,5 tot 2 uur volle bak aan het trainen. Dit begon eerst met lopen, daarna met stabiliteit oefeningen en later weer wedstrijd echte en voetbal gerelateerde oefeningen. In die fase ben ik nog steeds en ik voel me steeds weer beter en fitter. Ik ben bijna zover dat mijn rentree op het voetbalveld aanstaande is.