Het Nederlands elftal halen

Of je nou een jonge, oude, amateur of professionele sporter bent, iedereen droomt ervan ooit om voor zijn land op een groot toernooi te spelen. Het is helaas maar enkele gelukkigen onder ons gegund om ook daadwerkelijk een wedstrijd in het oranje shirt te spelen. Doe je aan voetbal, dan is de kans op doorbraak dan ook vrij klein (zeg echter nooit “nooit”!). Als je een grotere kans wil maken om voor het Nederlands elftal te spelen, dan zijn onderstaande sporten misschien een goede optie voor jou. Wie weet past een van de sporten echt bij jou!

Ijshockey

Nederland staat natuurlijk niet bekend om zijn goede ijshockeyers. In totaal waren er in 2019 zo ongeveer 6000 leden ingeschreven bij ijshockeyverenigingen. Kan jij een beetje goed schaatsen en vind je hockey leuk? Begin met oefenen en misschien kan jij hier wel de Nederlandse kleuren verdedigen. 

Bossaball

Een nog onbekende sport in Nederland, maar wel één met veel potentie. Bossaball is een sport gecombineerd uit volleybal, voetbal en turnen. Het wordt gespeeld op een groot springkussen in de vorm van een volleybalveld met een trampoline in het midden. Lastig om te trainen omdat je zoveel faciliteiten nodig hebt, maar het Nederlands elftal halen wordt er wel makkelijker door. 

Zeemeerminzwemmen

Het klinkt misschien raar, maar er bestaat echt een NK zeemeerminzwemmen. Er wordt gezwommen met een grote vissenstaart in plaats van benen. Misschien is dit meer een hype sport en bestaat de kans dat niemand meer als zeemeermin zwemt. Maar misschien wordt de sport wel heel groot en kan je over 5 jaar meedoen aan een WK. Start maar vast met oefenen in je plaatselijke zwembad. 

Meer lezen over sport? 

Wil je nou meer lezen over sport en altijd up to date zijn met het laatste sportnieuws? Check dan https://sportliefde.nl/ en blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen in en rondom de sportwereld! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *